Przepisy

Chrupiące bezglutenowe gofry z płatków owsianych.

Bezglutenowe gofry z płatków owsianych

Któż z nas nie lubi gofrów, choć często kojarzą się nam z przesłodzonym ciastem, toną bitej śmietany i frużeliny – takie gofry jadają nad naszym polskim morzem, tak my podrzucimy Ci zdrowszy przepis na pyszne gofry.

To gory bezglutenowe z płatków owsianych, wzbogacone o awokado, które jest bardzo cenne dla naszego organizmu, bez grama dodatkowego cukru!

A na wierzch posmarowane jogurtem bio i posypane świeżymi owocami, po prostu pycha… musisz spróbować!

Składniki:

  • 200g płatki owsiane bezglutenowe
  • 100g awokado
  • 100ml wody mineralnej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła klarowanego lub oleju koksowego
  • bio jogurt i owoce (np.: borówki, kiwi)

Przygotowanie:

  1. W garnku rozpuszczamy masło/ olej kokosowy. W międzyczasie do miski wrzucamy płatki owsiane, które miksujemy blenderem, dodajemy do płatków wodę mineralną, jajka i awokado oraz masło klarowane/olej kokosowy.
  2. Ciasto odstawiamy na około 20 minut i smażymy gofry w zależności od mocy gofrownicy około 4-5 minut.
  1. Gofry możesz zjeść z bio jogurtem i ulubionymi owocami (np.: kiwi, borówkami).

Smacznego!

Tu znajdziesz potrzebne składniki:

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.